O nas

Kolesarsko društvo Lignit je novoustanovljeno društvo, ki je nastalo septembra 2012. Sedež je v Šaleški dolini, kjer smo edino društvo, ki deluje na področju gorskega kolesarstva. Glavni cilji so povezovanje gorskih kolesarjev, druženje ter izmenjavanje izkušenj z njimi. Pomemben cilj je tudi pridobivanje novih članov, katerim bi pomagali do izpopolnjevanja kolesarskega znanja ter sodelovanje z domačimi in tujimi športniki. S tem športom želimo seznaniti širšo javnost, predstaviti dosežke kolesarjev ter dogajanja na področju gorskega kolesarstva. Društvo Lignit organizira tečaje gorskega kolesarjenja, vadbe , treninge, ukvarja pa se tudi s promocijo varnega gorskega kolesarjenja. Vsako leto pa organiziramo več tekmovanj na območju Šaleške doline, kjer lahko mladi kolesarji pokažejo svoja znanja.

V društvo vabimo vse kolesarje, ki bi se želeli družiti z nami, spoznavati lepote gorskega kolesarstva, ter se o njem naučiti kaj novega.

O imenu

Lignit je najpomembnejša in hkrati tudi edina ruda, ki jo od leta 1875 kopljejo v premogovniku Velenje. Lignit je ključnega pomena za razvoj Šaleške doline,saj je zagotovil veliko delovnih mest, lastno oskrbo z energijo, posredno zaradi rudnika, pa se je razvila današnja podoba mesta Velenje.