Liga B4X se je zaključila v Ravnah.

Zaključek sezone nam je v Ravnah postregel z odličnimi boji na naši progi ter z pravim krstom našega “dirt” skoka.

roser_1 (55)

V kategoriji najmlajših tekmovalcev sta se pomerila domačina Jan Pergovnik in Maj Pokleka.  Maj je z neustrašno vožnjo premagal Jana.

roser_1 (36)                      roser_1 (14)

V kategoriji U11 sta se pomerila že utečena tekmeca Tim Rovtar ( KK Črn Trn ) in Taj France ( KD Lignit). Tudi tokrat je bil Tim hitrejši.

roser_1 (35)

Toni Štrancar je v kategoriji U13 ugnal klubskega kolega iz KK Črn Trn  Tea Molarja. V U15  se je pomerilo 5 tekmovalcev, prvo mesto pa je pripadlo Maticu Bergincu iz KK Soča Kobarid.  Za njim se je v cilj pripeljal Jure Štrancar, v malih finalih je Primož Lemut premagal Aleksa Brilja, peto mesto pa je zasedel  Erik Lemut. Vsi tekmovalci ( razen 1.) sicer vozijo za KK Črn Trn.

roser_1 (18)

Rok Gorič ( KK Črn Trn ) se je v finalni vožnji za kategorijo U17 pomeril z domačinom Tadejem Zaljuberškom  in si zmago zagotovil že po prihodu iz prve bande.  Za njima sta bila še Jaka Holobar in Rok Bajc, oba iz Črnega Trna.

roser_1 (33)

Ženska predstavnica je bila tokrat le ena, super tekmovalka Monika Hrastnik.

V kategoriji ELITE je prišlo tokrat do preobratov že v začetnih vožnjah. Domačin Urban Rotnik, je po najboljšem času v kvalifikacijah, zaradi zapleta s sotekmovalcem Alešem Gombocem izpadel že v prvi vožnji. Ta je prišel do malih final, kjer pa ga je premagal Luka Bolha. V finalni vožnji sta se pomerila aktualni državni prvak Mitja Ergaver in stari maček Matej Stapič. Tokrat so mlade mišice ugnale dolgoletne izkušnje in Ergaver je stopil na najvišje stopničke.

roser_1 (42)                              roser_1 (32)

Po končnem tekmovanju je sledilo še tekmovanje za najboljši trik. Med petimi tekmovalci je zmago slavil Žan Kuder s trikom » clif hanger« . Za največ zaskrbljenih obrazov pa je zagotovo poskrbel Luka Bolha, ki mu je po neuspelem poskusu in padcu z velike višine, uspelo kolo prelomiti na pol. Jani Fučka je med treningom uspešno izvajal premete nazaj brez rok in druge zahtevne trike, vendar pa mu med samim tekmovanjem žal ni uspel niti en pristanek. Za zmago se je potegoval tudi Joco Podbregar, kateremu je le malo zmanjkalo za izvedbo dvojnega obrata – 720 °. Gledalci so zagotovo imeli kaj za videti, saj uspešnih trikov in zanimivih padcev ni manjkalo.

roser_1 (52)Rezultati:

Rezultati_4.10_b4x_ravne