7. tekma B4X lige je za nami

Tako! Pa je za nami že 7. tekma v sklopu b4x lige, katere se je udeležilo kar 40 tekmovalcev. To je bila druga tekma, ki jo je organiziralo KD Lignit in zelo smo veseli, da je bil odziv tekmovalcev in gledalcev tako velik. Pohvalimo se lahko tudi s tem, da smo gostili kar dva tekmovalca iz tujine.

Skupinska slika

Glavno nagrado Pit bike (Stomp),  je domov odpeljal Urban Rotnik (KK Črn Trn), tik za petami pa mu je bil klubski kolega Vid Kovač. Oba sta tudi ponosna člana našega društva. Tretje mesto v kategoriji ELIT pa je osvojil Žan Rogan. Takšen je bil tudi vrstni red združenih kategorij ELITE, AMATERJI 16+, U19.

Urban Rotnik

V kategoriji AMATERJI 16+, je Miha Lebar dosegel 6. mesto, zmagovalec je bil Walter Zeidler, Avstrijski državni prvak v BMX-u, Matic Knap si je s suvereno vožnjo privozil 2. mesto, poleg pa je na  stopničkah  stal Tilen Jejčič (KK Črn Trn).

Matic Knap in Miha Lebar

Tokrat v kategoriji U19, nista natopila naša člana Luka Bolha in Tomaž Pirnat Virbnik (oba KK Črn Trn), saj sta odšla na zaslužen maturantski izlet. Prvo mesto je tako dosegel Tilen Kandare (KK Črn Trn), za njim je bil Mitja Jančič (KD Sveti Jurij), bronasto medaljo pa je dobil Jure Križman (BSX Racing).

V kategoriji U16, je barve KD Lignit odlično branil Tadej Zaljuberšek, ki je premagal  stalnega tekmeca v finalnih vožnjah,Jureta Štrancarja (KK Črn Trn), v malih finalih sta se pomerila Mihael Beričnik ter Rok Gorič (KK Črn Trn), v katerem je Mihael grdo padel ter najnižjo stopničko prepustil Roku. 6. mesto je dosegel Žan Martinc.

Taj France

V kategoriji U13, je 5. mesto dosegel naš član Blaž  Martinc, stopničke pa so tokrat osvojili naslednji tekmovalci: 1. mesto Matic Berginc(Livek), 2. mesto Toni Štrancar(KK Črn Trn), 3. mesto Kristjan Sladič (KD Hrastnik).

V kategoriji ŽENSKE, smo imeli tokrat kar dve tekmovalki KD Lignit. Nepremagljivi  Moniki Hrastnik (KK Črn Trn) se je tokrat pridružila še Klara Rotnik. To je bila njena prva tekma, kjer je pokazala lepo vožnjo in tako zasedla 3. mesto, 2. mesto pa  Polona Lavrenčič (KK Črn Trn).

Med najmlajšimi tekmovalci, ki vozijo v kategoriji U10, je bil tudi tokrat naš Taj France, ki je tokrat stal na najvišjih stopničkah, pridružil pa se mu je 7 letni Tim Rovtar (KK Črn Trn).

Podelitev nagrad

IZJAVE NAJHITREJŠIH:

Urban Rotnik (zmagovalec, soorganizator, KK Črn Trn)Mislim da je izpadlo skoraj vse perfektno! Kljub nekaj tehničnim težavam in eni zlomljeni roki je bilo vse ostalo super. Tako število tekmovalcev, kot število gledalcev me je zelo pozitivno presenetilo. Kar se tekmovanja tiče, sem ga imel tokrat na stranskem tiru, predvsem zaradi stvari, ki so se dotikale organizacije, ampak mi je na koncu vseeno uspelo. Mislim da si bom s to odlično nagrado lahko precej pomagal pri zimskem treniranju. Hvala vsem, ki ste pomagali organizirati in seveda tekmovalcem.

Tadej Zaljuberšek (KD Lignit): Včerajšnja tekma je bila kar naporna, bilo je veliko dobrih tekmovalcev in zato sem dal vse od sebe. Na koncu mi je uspelo stati na najvišji stopnički. Drugače pa je bilo super, saj je to že moja 3 zmaga letos in sem zelo zadovoljen.

 Walter Zeidler  (UNION Baierdorf): It was good to race on this great track the guys were all so friendly and the after party was a lot of fun a great event and theRedBull girls were really nice. I really like to race with mtb so next year I will come for sure again.

Walter Zeidler senior: It was a real great event and we had a lot of fun! Hope that we have a free weekend next year when you have your event. Thank you.

Rezultati:

7.B4X_rezultati

 

KD Lignit se zahvaljuje vsem tekmovalcem in obiskovalcem! Hvala vsem!

 

KD Lignit